Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma, pane Vojáčku. Exekutorští parvenu řádí jako černá ruka. Problémem je několik věcí. Vykonavatel nemusí ovládat ani právnické minimum, stačí střední pseudoškola jakéhokoliv typu a kvalifikační zkouška. Ke zřízení je nutný ještě neúspěšný právník, který nemá advokátní zkoušky a jinak se neuživí. A jelikož je to jakási odnož soukromého podnikání a musí na sebe vydělat, jdou exekutorské poplatky do závratných částek. Dále tento stát není schopen definovat co je lichva, tudíž úroky pochybných finančních společností dosahují taktéž mezigalaktických výšin. A to, co se dá zabavit mimo nemovitý majetek byl nedávno například pes a nyní například láhev Jim Beam 0,75l, 12 dámských sukní, kávovar Dolce Gusto, sada 13-ti vrtáků a ozdobná taburetka.

Viz dnešní článek, kterak exekutor buzeruje slepce, za něco, co nemohl spáchat.

3 0
možnosti

Nikdo si za úvěr nemusí kupovat ledvinu, takže si nemá půjčovat a potom bádat, zda jde o lichvu. Existuje ještě jeden § trestního zákona, a to přivedení si úpadku. Pokud někdo činí výdaje nebo zadlužení nad rámec svých příjmů, bude potrestán.....

Proč by se neměl zabavovat alkohol, vybavení domácnosti atd. Jinak živení psa stojí dle statistiků 15T ročně. O ty je logicky ochuzován věřitel.

0 0
možnosti

Typicka ukazka statni, vladni a exekutorske zlovule:

"Pokuty, o nichž zdravotně postižený muž neměl ani tušení, vedly po letech k nařízení exekucí."

http://zpravy.idnes.cz/nevidomy-muz-praha-exekuce-za-jizdu-bez-listku-flf-/domaci.aspx?c=A170208_132013_domaci_pku

3 0
možnosti

Chcete říci, že 4 mil. exekucí je tohoto druhu? Ale běžte.

0 1
možnosti

Jen si to představte, že zdědíte podíl na domě po vaší babičce. No, dnes spíš na ruině. Ale s tím kusem ruiny i nějaké ty dluhy po strýci.

Je to nesmysl. Je otázka, jak to vůbec bylo, protože tady jste nějak v rozporu. Pokud se odhodláváte k nějakému kroku, jako je dědictví, měl byste vyhledat právní pomoc (notář je v pozici soudu a nezastupuje žádnou ze stran). Potom byste zjistil dluhy a jejich výši. Zde je odkaz na články popisující tuto problematiku. http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=497223

0 8
možnosti

Nesmysl je, co tu píšete vy. Drtivá většina občanů totiž netuší, že by se při projednávání dědictví mohli dostat do dluhové pasti. A drtivá většina si nepujde shánět speciálního advokáta na projednání dědictví - nehledě na to, že ani advokát jim nezaručí, že do té pasti nespadnou.

Drtivá většina notářů nepátrá po majetkových poměrech zesnulého a už vůbec po jeho dluzích, to nechávají na situaci, kdy se ozvou věřitelé sami - a v podstatě když dědic přijme dědictví, tak už nemá šanci se z toho vyvléct. To že si může při dědickém řízení sjednat výhradu opět téměř nikdo neví - a notář na to také nikoho neupozorní. Spoléhat se na serióznost a slušnost notáře je naivita vedoucí do pekla, jejich prvním zájmem je zkasírovat pozůstalé za notářský úkon a co nejrychleji vše smést ze stolu.

8 0
možnosti

Ač to zní krutě, docela vám přeji to, co vás potkalo. Ono vám to totiž alespoň otevře oči a od nynějška budete na celou tuto problematiku nahlížet jinak, a hlavně si přestanete myslet, že vás se to netýká, protože žijete poctivě a neděláte žádné dluhy.

Pokud měl váš zůstavitel nějaké dluhy, na které byla vyhlášena exekuce, pak vás ex. nemusí nijak informovat, protože exekuce už probíhá a vy jste se stal přijetím dědictví povinným. Logicky vám proto skočí napřed na účty, pak, obstaví výplatu, následuje mobiliární exekuce a nakonec přijdete o všechny nemovitosti. Na těch už budete mít plomby. Jak z toho ven?.

Předně pokud máte nějaké kreditní karty (předpokládám že ano), okamžitě si na ně přesměrujte výplatu mzdy a všechny další platby, aby jste nezůstal úplně bez prostředků. Kreditní karty exekutor zablokovat nemůže. Tím získáte možnost hradit běžné výdaje domácnosti. Pak se podle výše dluhu snažte vše uhradit - pokud ale dosahuje výše, než váš 12ti měsíční příjem, požádejte o vyhlášení insolvence, a insolvenčnímu správci navrhněte prodej vaší zděděné nemovitosti. Vy ji totiž prodat nebudete moci, protože bude zablokovaná exekutorem. To je jediná schůdná cesta pro vás jak z toho ven.

A ještě jedna rada: neskučte, jak jsou zákony tvrdé a nelidské - tyto zákony byly úmyslně vytvořeny současnou vládnoucí garniturou na to, aby se vám šlo snadno dostat na váš majetek, a o všechno vás připravit. Není to žádná chyba, ale pečlivě a precizně dlouhá léta budovaný systém. A jsou jen dvě možnosti: ta první je vstoupit do politiky a prostřednictvím nějaké strany usilovat o změnu legislativy - a tu druhou už nastínil prezident Miloš Zeman, a budete k ní potřebovat kalašnikov ....

0 5
možnosti

Tohle zmiňoval pěkně pan Josef Baxa v tomto článku: https://www.novinky.cz/domaci/318616-rozklad-statu-muze-skoncit-zakonem-o-slunecnim-svitu-rekl-sef-nejvyssiho-spravniho-soudu-baxa.html

Před zákonem z roku 2001 se dlužník vysmál věřiteli, a byl v pohodě. Dnes je to přesně naopak.

1 0
možnosti

P56e39t28r 33Ř83e57h18á93k

18. 2. 2017 23:28

Exekuce je prováděna na základě exekučního titulu (např. rozsudek). Nic takového Vám před nařízením exekuce nedorazilo? Tvrzení o exekucích z "čistého nebe" bývají dost často vylhaná.

1 5
možnosti
Foto

Taky jsem si to myslela, dokud exekutor ne zablokoval účet mě sestřenice. Opravdu ji před nařízením nic nedorazilo. Ta bezmoc je neuvěřitelná.

7 0
možnosti

a o tom že exekutoři mají větší práva než policie, za to mužeme poděkovat hloupým poslancům, kteří dali nehorazny pravomoce exekutorské mafii, ta už si ted žádny pravomoce nenecha vzít, tak vydělečnej byznys neopustí, žádnej z exekutoru nebydlí v 3+1 v panelaku a nejezdi fabii, a to nekteří si byly schopni na ty vili a bavoraky vidělat i za 5let ale jsou to chudací, všici je odrbavaji a nikdo jim neplatí

4 0
možnosti

krásny, popisovaný případ se stal i mě, krásny bylo když už jsem v utery přes banku se dostal k exekutorovi, tak jsem zjistil že na mě neměl žádny kontakt jiný než že číslo učtu, tak prá jednal, přitom jsem s UPC při sepisovani smlouvy uvaděl obě adresy email i telefonní číslo, tak jsem si v duchu říkal proč nezavolal, proč nedal vědět, prostě exekutora nezajimalo nic, jen kde ted bydlím a kdy si muže přijet pro věci a kdy zaplatím, ono ze zablokovaného učtu se blbě vybíra, a tak mi doporučil že mi sežene někoho kdo mi pujčí nebo at se zeptam v homecredit že ry prej neprojiždej zaznamy exekutoru a pujčí mi :-)

6 0
možnosti

Hm, a proč jste nezaplatil?

1) přímo firmě,

2) na předžalobní výzvu,

3) po doručení platebního rozkaz,

Vy jste porušil pravidla.

http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=497223

0 4
možnosti

Tahle svévole provozovaná členy exekutorské mafie bude pokračovat tak dlouho, dokud nějaký pan exekutor nedostane za vyučenou tak, že bude:

za a) hodně dlouho neschopným výkonu svého povolání - v nejlepším případě,

za b) mrzákem do konce života - v horším případě,

za c) nebude vůbec - v nejhorším případě, a pozůstalí mu budou moci za nakradené peníze akorát tak vypravit honosný pohřeb.

Nasilí sice je to horší řešení, ale obávám se, že pro řadu lidí se bude jevit jako jediné možné, protože na boj proti soudy a policií krytému exekutorovi neuvidí žádnou jinou možnost. Je jen otázkou času, než nějaký takovýto státem posvěcený vyděrač škrtne někde o pomyslnou roznětku.

5 2
možnosti

Dlužil jste a přišel exekutor? Proč jste nezaplatil místo tohoto vyhrožování?

http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=497223

0 3
možnosti

P12a57v12e25l 81P33o13n55e65c

18. 2. 2017 12:47

Souhlasím s vámi, že uvedený postup je nemorální, dehonestující a porušuje presumpci neviny. Hlavní díl zodpovědnosti nese poslanecká sněmovna, která v roce 2001 špatný exekučního zákon přijala (http://blisty.cz/art/66241.html). Další novelizace odstranily jen některé křivdy, výsledek je však stále na ostudu.

11 0
možnosti

Původnímzáměrem zavedení exekuce (soudních exekutorů v roce 2001) nebyl jen přenos kompetencí z ne přílišefektivního výkonu rozhodní soudy na soudní exekutory, ale tento krok byldoprovázen i předpokladem zavedení podnikatelského ducha,[1] jako je vstřícný a osobní přístup k účastníkům řízeníjako ke klientům, rychlost a efektivnost při hledání optimálních řešení anaopak vymizení negativních rysů tehdejšího soudnictví jako pomalost,alibismus, přepjatý formalismus, arogantnost a snaha vyhnout se rozhodnutí.[2]

Analýza

Exekučního řízení s akcentem na problematiku teritoriality

Legislativní odbor 24. 8. 2014 [1] VESELÝ, Jan,RAKOVSKÝ, Adam, HLADKÝ, Jan. Druhé úvahy nad exekučním řádem. Právní Praxe, 2001, č. 8, s. 581-585 [2] Srov. KORBEL, František. Zájem o exekutory a novela exekučního řáduza vlády JUDr. Jiřího Pospíšila. KomorníListy, 2009, roč. I, č. 0, s. 20

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS