Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nová úprava zákona o matrikách s účinností od 1.1.2014 v praxi, nic víc. § 16 odst. 4 - v případě narození dítěte mimo zdravotnické zřízení, jehož matce nebyly ani následně poskytnuty zdravotní služby, rodič předloží kromě..... DALŠÍ DOKLADY potřebné k prokázání skutečnosti, že matkou dítěte je žena, která je porodila. Hezké. Další doklady specifikovány nejsou, záleží tedy na uvážení úředníka. Tomu chodí kontroly, tak se jistí.

Máte smůlu, že jste porodili na začátku roku, než se všichni uklidní. Zákony nám to prostě neustále zjednodušují, hlavně těm, co nejdou s proudem a chtějí něco dělat po svém, třeba zrovna porodit doma. Přeju hodně trpělivosti.

1 0
možnosti
PP

Stačilo si zavolat doktorovi, ke kterému hodlají s dítětem chodit, aby vyslal sestru (ta by ostatně do domácnosti tak jako tak zavítala) a ona by jistě nějakej ten papír se štemplem vytvořila. 

Kdo plave proudu schválně, měl by vědět, jak v něm kraulovat a ne při první větší vlnce řvát o pomoc :-/

0 1
možnosti
JS

Legalizovat dítě které neexistuje může jen člověk nepřispůsobivý z  vyloučené lokality s opakovanou kriminální minulostí. Normální člověk dbalý zákonů by toto nemohl učinit.

1 0
možnosti
JD

ale vyloučeno to rozhodně není, to není, jako když si jdete přihlásit psa

0 0
možnosti
JD

no, tak si představte, že byste zlegalizoval dítě, které vůbec neexistuje....připadalo by vám to normální?

1 0
možnosti
PP

Pán se nudil, tak vyrazil na matriku hned druhý den. Ale stačilo pár dní posečkat a vzít kojenečka s sebou, (ovšem pěšky bych to v mrazech nedoporučoval).

Dřív to tak ostatně chodilo, žádné vyřízení náležitostí už v porodnici, ale pěkně s mimčem na úřad ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1974x
Malíř a autor knihy Univerzální zákony života.
Žijeme ve světě, který stále balancuje na ostří nesvobody. Svoboda a neohroženost začíná až tehdy, když se zbavíme všech drobných i velkých strachů. Pak nás nemůžou zotročit ani vnější okolnosti. Mým přáním je, abychom byli všichni skutečně svobodní. www.mirekvojacek.cz